Biomys



Hellooo

Idag har jag jobbat några timmar och sen efter det åkte jag och Jimmy på bio och såg New moon, uppföljaren till Twilight. Den var sååå bra, det är något speciellt med de där filmerna, något magiskt hehe. Vi köpte hur mycket gottis som helst innan till filmen så nu står magen 3 meter ut ;).




Här är den förresten


Rätt svårt att förstå hur mkt jobb det kan vara att sätta ihop en sådan här sak? Ser ju löjligt lätt ut men icke.


Byrå

Manligt?



Jag har precis tagit en paus från byrån jag suttit och skruvat ihop. Mamma och jag Hämtade den igår på Mio och började med den igårkväll (alltså BARA jag) höll på ca 3 timmar med den och fick ihop en del. Riktigt avancerad byrå måste jag säga, tusen olika delar, tusen olika skruvar, hjul, monteringslimm osv men jag är riktigt duktig måste jag säga. Jag är imponerad av mig själv eftersom det här är ingen lätt möbel att sätta ihop.
Först när jag slet ut allting ur kartongerna och bläddrade i bruksanvisningen tänkte jag bara "ohh my god" men jag började och det rullade på. Min hjärna har fått arbeta lite kan man säga. haha.

Så idag har jag fortsatt lite grann, håller på med "hjulen" som ska skruvas fast lite överallt, var tvungen att ta paus när bruksanvisningen svek mig. Det framgår inte riktigt exakt i det steget jag nu är på och inte vill man skruva fel så man får göra om sen.
Kul det skulle vara sen när man är klar med alla delar och ska sätta ihop den till en byrå och man märker att det inte funkar.

Nu ska jag fortsätta, har ryggvärk och ont i händerna efter gårdagen men jag ska bara ha ihop den här jävla byrån. Önskade jag kunde visa er hela bruksanvisningen och delar samt alla tillbehör.

Ikväll har jag bjudit mamma och pappa på middag, första gången :). Blir trevligt.

Puss och hej

Dålig start


Nu är jag hemma, eller aa jag kom hem för en timme sen kanske. Morgonen var ett helvete då jag försov mig ordentligt, ställde klockan 08.20 så att jag skulle ha gott om tid innan jag skulle åka till frissan men när den ringde var jag så trött att jag ville sova lite till. Plötsligt vaknade jag till och sträckte mig efter mobilen för att se hur mycket klockan blivit, 09.40 och senast 10.00 skulle jag gå hemifrån. Kul det var då, trodde inte det var sant :p 20 min till att hitta kläder, sminka sig, äta frukost, leta fram bussremsa nycklar osv. Såklart hann jag inte äta frukost.
Utöver det så regnade det också och inget paraply fanns det hemma, just sådana mornar man bara "Åhhh livet är för underbart" not.

Gick mot centrum och sprang in till jobbet "Karroooo! jag måste ha ett paraply!" sen åkte jag stressat iväg och hann i tid det gjorde jag.


Klart man måste fota :D Fyllde i utväxten lite grann och gjorde underhåret lite mörkare. Ingen jätteförändring. När jag skulle sitta med färgen i gjorde Marie frukost till mig och det behövdes, hon ville inte att jag skulle svimma :p.


00.40



Bloggar bara för att blogga hehe

Det är natt och jag sitter här och filosoferar. Om? allt möjligt, t  e x vilken färg på slingorna jag ska be frisören lägga i imorgon, typ.
Ledig imorgon, ska vara där 11.00 så det blir 10.17 tåget och efter det ingen aning, kanske stanna och kolla i alla roliga butiker som finns på söder?

Imorgon ska jag skriva ett bättre inlägg.

Kan inte sitta och uggla här längre.



Är det okej att bära päls?



Ja självklart om det är fuskpäls. Att bära äkta päls finns inte i min värld, inte för att jag använder fuskpäls heller då jag inte tycker det är snyggt med päls. Jag blir frustrerad över det här pälsmodet, det här med att tjejer vill ha kanin eller typ minkpälsar på sig? hur kan man vilja ha döda djur på sig?
Ännu argare blir jag när fjortisbloggarna skriver "djuret är redan dött, varför då inte ta pälsen?"
åhh hjärndöda allihopa.
Som att alla djurs pälsar går till modeindustrin efter slakt? don´t think so.
För inte är det väl så vanligt att äta mink,kanin och räv? Många verkar ha missat att många djur dödas enbart för päls, att dom flås levande osv.
Man vet ju inte exakt hur allt går till och var och när, men det räcker det lilla man sett på tv.

Jag klarar aldrig av att titta på sådant, fegt kan tyckas då man blundar för verkligheten men det skär i hjärtat när man får se hur djur behandlas.
Visst, jag äter kött och jag vet att många djur behandlas dåligt och föds upp till slakt, men det är skillnad på att flå ett djur levande eller dra av dunet av fåglarna t e x mot att hugga av huvudet av en kyckling då den dör påengång. Dessutom äter vi köttet, det har en funktion men att bära en äkta kaninpäls som 50 kaniner fått sätta livet till för att man tycker det är snyggt och modernt?

SÅ FEL. Jag kommer aldrig i mitt liv förstå det här med päls. Sluta använda äkta päls! Päls hör till djuren inte oss.

Usch jag mår bara illa när jag ser äkta pälsar, äkta pälsmössor, äkta pälskragar och äkta skinn. Jag vill tillägga att jag inte har något emot människor som använder äkta päls eller tycker illa om dom på något sätt utan det här är bara mina åsikter kring pälsindustrin. Så ni som känner mig och använder äkta päls eller äkta skinn behöver inte ta illa upp, jag gillar er ändå.


Heartbreak hotel


Söndag kväll kl 21.19 och Heartbreak hotel går på tv, den är ruskigt rolig. Lika bra varje gång.





sorry



för dåligt bloggande. Josse mkt dåååålig. Vårat internet bestämde sig tydligen för att lägga av för några dagar sedan så jag har varken kunnat blogga, kollat min mail eller läst mina favoritbloggar. Snacka om abstinens.





Nu ska sova. Godnatt ♥


Tre unga offer på en sommar


Alla tre var unga, alla tre var tjejer, alla tre mördades sommaren 2009, alla tre mördades av killar i ungefär samma ålder. Alla tre hade hela sitt liv framför sig. Så varför? det är just det, det finns inga rimliga svar eller något förstående motiv. Vad än motivet är så kommer det aldrig bli förståerligt. Iallafall i dessa tre fall.



 


Malin 16 år mördad av en 16-17årig killkompis. Misshandlad,våldtagen och dränkt efter en fest. Vila i frid Malin.



Lottie 19 år mördad av sin 15-årige lillebror (pekar allt på, han vägrar berätta sanningen) Skjuten i huvudet två gånger hemma på gården där dom bodde. Vila i frid Lottie.


Therese 15, skulle precis fylla 16 år. Mördad av en 16årig kille som gick i hennes skola. Strypt och misshandlad efter en grillfest. Svartsjukedrama orsakade detta, 16åringens flickvän uppmanade honom att mörda Therese efter han varit otrogen mot henne med Therese, ja ni har säkert läst hela historien. Vila i frid Therese.


Vad ska det bli för straff egentligen? Alla gärningsmän är för unga för att dömmas till fängelse och kan bara få sluten ungdomsvård. Men hur mkt ska man egentligen ta hänsyn till deras ålder? Enligt mig så inser man konsekvenserna och vet vad man gör när man är 15-16 år, man är inget litet barn som inte vet vad som är rätt och fel. Självklart fungerar unga tonåringar annorlunda jämfört med vuxna, men jag tycker ändå att det är för stor skillnad på straff. Dom kommer för lätt undan.
T e x som dommen 1 år och 8 månader sluten ungdomsvård för 16åriga paret som mördade Therese, är inte det skammligt lågt? Man skämms för Sverige i sådana här händelser.
Visst, detta kommer följa hela deras liv, det är ett straff det med och dom kommer säkert inte ha det helt lätt.
Men dom har sig själva att skylla, faktiskt. Man får fan tänka på vad man gör och inte tro att ens liv är mer värt än någon annans.
Det måste bli hårdare straff.

Mycket tankar har gått till alla annhöriga och inblandade, det är väldigt tragiska händelser det här och så himla meningslöst.




woho


Fick en gammal bild på msn nyss av Jessica. haha asså.


Dhw


Strax blir det Desperata hemmafruar, det gillar jag och faktiskt så upptäckte jag de den här sässongen. Konstigt.




hoho


Utdrag ur bloggen från år 2007


Halloouuu

Mamma och pappa är i Grekland den här veckan vilket innebär att jag och brorsan får sköta om hushåll och matlagning själva, nyss kom Niclas hem och sa att jag ska vattna blommorna utomhus, ogillar att han säger åt mig vad jag ska göra :) alltid när dom åker bort blir han som en pappa! men eftersom vår trädgård kryllar av massor av blommor, buskar, fruktträd och fruktbuskar måste jag ut och vattna varje dag, inte de jobbigaste jag vet :P när det gället mat så har jag levt på sånna där findus färdigrätter som man värmer i micron sen dem åkte, både lunch och middag, skäms lite gör jag ; ) Pappa fyller 50 idag, ringde och grattade och kan bara föreställa mig hur skönt det måste vara där.


haha asså? verkligen slö och klagande ;) Niclas verkar inte ha varit så poppis heller. haha.

3 november 2009


Grattis älskade Tilda på 1-årsdagen! ♥



HURRA HURRA HURRA !


RSS 2.0