Lofs

 
 
Hej!
 
Åker till Lofsdalen imorrn! yeeeeeeeeeeeeeeeey!!! ska bli underbart att få komma till stugan och bara vara lantis ;). Det här blev rätt spontant vilket jag gillar, skönt att få lite miljöombyte faktiskt ett par dagar. Man behöver det. Älskar att vara där, öppen brasa vid tvn, bastu, fika hos mormor, filmkvällar, Lisas bod, sköna långa hundpromenader i underbar natur (åhh ren terapi).
 
Jag, mamma, mormor och Donna drar imorrn. Mormor kom hit med bussen för en vecka sen och har bott hos mam och pap, otroligt att hon orkar med det min fina mormor, 87 är hon!
 
Ska sova nu, upp tidigt imorrn och packa kappsäcken ;)
 
Nu tar jag helg! kommer hem på tisdag.
 
puss och kram
 
 

Wierd

 
Haha hittade detta på Aftonbladet, lite läskigt är det ju? kopierar artikeln rakt av.
 

Gravida Phamela de Souza häpnade när hon såg ultraljudbilden.

Ett bekant ansikte stirrade på henne.

– Så fort jag såg det visste jag att det var min mamma, säger hennes make.

Phamela de Souza var i tionde veckan av graviditeten när hon gjorde en ultaljudsundersökning på ett sjukhus i Brasilien. Redan på skärmen kunde hon urskilja ett ansikte, men sa inget till någon.

När hon kom hem visade hon ultraljudsbilderna för sin man.

– Så fort jag såg det visste jag att det var min mamma. Det är hennes ansikte, ingen tvekan om det, säger hennes make Marcelo de Souza.

Hans mamma dog fyra månader tidigare, skriver Daily Mail.

”Hon vakar över oss”

Phamela de Souza jämförde ultraljudbilden med sista bilderna som tagits på svärmodern.

– Det är för likt för att det skulle vara en slump, säger hon.

Till brasilianska tidningar säger Marcelo de Souza att han tror att hans mamma kommit tillbaka för att vaka över familjen.

Hans vänner och resten av familjen tror samma sak. Men inte alla tar det med ro:

– Min vän chockades när han såg hur likt det var att han inte kunnat sova sedan dess, säger Marcelo de Souza.

Vad tror ni dom detta?

 
Döda svärmodern/modern
 
 
Ser ni ansiktet där längst upp till vänster? hahaaa sjukt läskigt

Grön hälsodrink

 
 
Okej, igår snubblade jag över ett litet recept på en lite annorlunda smoothie. Den fångade mitt intresse p g a ingredienserna. Såhär stod det :
 
Drinken är bra för utrensningen av kroppen och och ger klara ögon. Dessutom innehåller den mycket mineraler som är bra för hår, hud och naglar.

Kroppen vill gärna ha det som växer just för årstiden, därför är det bra att utgå från de olika säsongerna i val av grönsaker och frukter.

När de mixas ner blir näringen mer lättupptaglig för kroppen. 
Man ba åhhhhh måste ha typ, ni fattar. :) läste receptet och gav mig ut i jakt på coop idag!
 
 - Äpple (innehåller enzymer och mineraler) Ja men äpple inga problem
- Grönkål (rik på c-vitamin) Vad är grönkål? hur ser de ut? stod på grönsaksavdelningen för länge och fick sen acceptera att de inte fanns,
- Nässlor (innehåller mkt järn)  Nässlor?! hittade inte heller. vågade ej fråga, tänkte att han/hon skulle be mig gå ut och plocka brännässlor eller något, pinsamt.
- Ingefära (ökar blodcirkulationen) inga problem, brukar vi ha i thaimaten
- Selleri (utrensande) ehhh? hittade bara stjälkselleri så de fick duga
- Ringblomsblad (läkande effekt) Aldrig hört, hittade inte heller men kanske inte så konstigt då de är en blomma?
- quinoapuffar (är mättande)  hittade men dom var slut.
 
Står att den ska toppas med ringblomsblad och krossad mörk choklad. ringblomsbladen har jag en känsla av att jag får skippa helt enkelt? Nässlor googlade jag idag och de verkar som man kan hitta de på hälsokost dock bara torkade. Grönkål ska finnas på ica, coop men säsongen har precis börjat så de kanske inte hade kommit in än.
 
Snacka krångligt recept.
 
Vacker hy inifrån – med en grön drink
Säkert inte så god men säkert väldigt nyttig!
 
 
 
 
 
 
 

Snart så!

 
 
Hej mina vänner!
 
Mitt abonemang går ut den 1 dec så nu vilken dag som helst här ska jag beställa Iphone! :D Min HTC blev ju stulen på Gina tricot i våras vilket innebär att jag gått runt med en riktigt kass stenåldersmobil från typ 1874 sen dess. 150 kr kostade den haha och jag hatar den.
Det blir nog Iphone 4, är för snål för 5an haha.
 
Vit eller svart? hmmmmm.
 
Come too mama!

Ska bli skönt att flytta

 
 
Hej!
 
Jag längtar nu för att flytta härifrån, anledningen? störande grannar. Först har vi en sjuk lite äldre man som bor i porten bredvid och hans lägenhet ligger typ vägg i vägg med vår. Visst det är otroligt hemskt att han är sjuk och ensam, de gör ont i en. Men man kan ju inte rå för att man blir lite tokig och frustrerad (man är ju inte mer än människa) det är inte kul när man ligger i sin säng i sovrummet och hör honom hosta, konstiga stöningar m.m de har pågått i alla år.
 
Droppen kom när jag t o m hörde honom gråta, riktigt obehagligt så jag tog upp de med en annan granne som har kontakt med mannens dotter. Hon skulle ringa henne angående hans mediciner om dosering osv men de har fortsatt som vanligt. Jag har sett honom i verkligheten och ja han ser allt annat än frisk ut, kan tycka att han borde få komme till något "hem"? även om jag tycker sjukt synd om människan så är det sjukt störande. cant help it. Man vill inte höra en människa som inte mår bra när man ska sova, de är inte så kul.
 
Och nu har de börjat komma ljud från en annan lägenhet vägg i vägg som är sjukt läskigt. Jag har hört de ca 4 gr nu och har aldrig riktigt fattat vad som händer där bakom väggen. De börjar med dunk dunk dunk, som att någon flyttar typ möbler eller slår något mot väggen. Vår soffa står precis mot den här väggen och det hörs verkligen högt! sen kommer röster, svårt att förklara men man hör att allting är inte som det ska. Man har tänkt "men gud vad händer?" "vad fan gör dom"?
 
En kväll för några veckor sen somnade jag och Jimmy i soffan både två, kl 02 vaknar vi båda till samtidigt av en HÖG duns från andra sidan väggen. De fortsätter dunsa lite, sen typ en panikröst, sen tyst. Igårkväll var det dags igen, runt halv tio satt vi i soffan och kollade tv. Det börjar dunka (som att någon skjuter någonting mot väggen rätt hårt om och om igen). Vi sitter och diskuterar vad fan är det som pågår där egentligen, sen röster och dunk dunk, panikröst igen och dunk dunk. Det låter högt och jag och Jimmy blir mer och mer rädda,
 
Det kommer något skrikljud och Jimmy far upp ur soffan i ren reflex och ut för att knacka på deras dörr (misstänkte hustrumisshandel, man vet ju aldrig) Dom öppnar inte och Jimmy står och lyssnar utanför. Han hör att tjejen försöker lugna killen med "såja" "lugn nu"
Jim kommer in igen och sen är det knäpptyst. Jaha, då är det väl en kille som får sjuka raseriutbrott och kastar grejer i väggarna?  eller en person med asperger/adhd? kul.
 
Vad gör man? Känns rätt svårt att klaga/ringa när det är en man som är sjuk och inte kan rå för sina ljud och den andre får arga/ledsna utbrott? känns ju betydligt lättare att klaga om den är någon som t e x spelar för hög musik eller dammsuger på natten.
 
Störande iaf!!!! Skönt att få komma till en ny plats snart och ännu bättre med villan sen.
 
Var tvungen att skriva ut detta bara.
 
Godnatt!
 
 
 
 
 
 

Boeuf Bourguignon

 
 
Hej hej
 
Idag gjorde jag Boeuf Bourguignon som är en fransk köttgryta, den var riktigt god! hade sallad och pressad/mosad potatis till. Eftersom jag glömde köpa vin igår passade jag på att gå förbi centrum när jag var ute med Donna på lunchpromenaden. Lämnade Donna till Rickard och Angelica på jobbet hehe medan jag gick och handlade, skulle aldrig i hela mitt liv binda fast henne utanför någon affär/butik. Fattar faktiskt inte folk som gör de, de är bara för en främling att gå och ta hunden. Jaja sen hem och börja med grytan, skulle ju sjuda i typ 3-4 timmar. Här kommer iaf receptet om någon är sugen! jag gjorde 2/3 delar av måtten då det bara var Jimmy och jag :)
 

Boeuf Bourguignon är en av det franska lantkökets klassiska köttgrytor. Som egentligen heter boeuf à la bourguignonne, men även i Frankrike kallas den oftast Boeuf Bourguignon.

I bourgogne används självklart regionens bourgognevin, men det fungerar lika bra med ett annat friskt och fruktigt vin.

Ingredienser för 6-8 portioner

  • 1,5 kg nöt, högrev, bringa
  • 50 gr smör
  • 2 msk olivolja
  • 100 gr bacon/sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 msk maizena/mjöl
  • 3 vitlöksklyftor krossade
  • 1 flaska rött vin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 6 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl persilja
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk honung
  • salt
  • vitpeppar
och sist
  • 20 små steklökar
  • 20 champinjoner
Jag hade även syltlök i vilket blev toppen! tillsatte även lite tomatpuré och soya!
 

Har du tid så marinera köttet i rödvin, grönsaker och örter ett dygn innan det ska tillredas. Skär köttet i bitar på ungefär 3x 3 cm, och sidfläsket i något mindre bitar. Bryn kött, sidfläsk i olja och smör och tillsätt grovt klyftad lök och skivade morötter. Salta och peppra.

Tillsätt vitlök och mjöl när ingredienserna fått fin färg och blanda så mjölet inte klumpar sig. Häll i vinet och buljong, alternativt marinaden, och kryddorna, koka upp och skumma av.

Sjud i 3-4 timmar under lock på låg värme tills köttet är mört, eller ställ grytan i ugnen på 150-170 grader. Tillsätt honung och smaka av med salt och peppar. Strö hackad persilja över. Servera med potatispuré eller skiva potatis grovt och låt den koka med i grytan sista halvtimmen. Koka steklökarna i saltat vatten i 3-4 minuter. Ta upp och spola i kallt vatten och ta bort skalen . Bryn i smör tills de fått fin färg. Smaka av med salt och peppar. Bryn champinjonerna i smör tills de fått lätt färg och smaka av med salt och peppar. Blanda ner lök och champinjoner i grytan. Och sist syltlök om man vill.

 

långt det blev! nu ska jag ge Jimmy massage eftersom jag fick massage 1 timme av honom häromdagen. Ge och ta ni vet? haha

ses!


Shoes

 
 
Har varit på jakt efter ett par svarta klassiska stövlar med högt skaft ett tag nu, kollat runt i butiker och provat en del men alla har haft något fel. Antingen är de för lågt skaft, sitter inte tillräckligt tajt runt benen, för hög klumpig klack eller så är de helt enkelt fula hehe. Nu hittade jag ett par på nätet som jag spanat in ett bra tag men som varit slut i alla storleker utom 41, men nu ikväll såg jag att alla storlekar kommit in igen! så klickade hem dom och jag hoppas verkligen dom lever upp till förväntningarna. Det är ju bara att skicka tillbaka annars men ändå jobbigt.....Undrar hur det kan vara så svårt att hitta ett par j*vla stövlar som man gillar?! haha.
 
 
Park West Stövlar i skinn
 
Park West Stövlar i skinn
 
Park West Stövlar i skinn
 
Godnatt! Jobbade idag 9-18, hemma gjorde Jimmy tacos till middag och sen kom Donna hit, supermysigt :) imorrn ska jag gå sköna långa hundpromenader, tvätta, ringa vårdcentralen (haft problem med torr och sårig hud under näsan länge nu även röd och torr hårbottnen, allergi,virus?) handla mat, jag ska göra fransk köttgryta imorrn vilket innebär att jag måste ner till centrum och köpa rödvin åhhhhh glömde de idag.
 
Vi ses!
 
 
 

Old times

Jimmy på Kreta 2008
haha, Thailand 2006
Lofsdalen 07
 
 
Lofsdalen 2007 :)
2007. Snygg stil man hade ;) hah
 
Lofs 2007. Så små vi var :)
 

RSS 2.0