Men åååååååååååå



Jimmy är och spelar golf idag så då tänkte jag passa på att tvätta all packning, samlade ihop allt i kassar till en början och sen gick jag ner och kollade om de va ledigt vilket jag hade på känn. På listan ser jag att igår och 4 dagar frammåt är det överkryssat för. "Vattnet avstängt dagtid dessa datum". Jaha fan vad bra!!!! och det är ju såklart pga stammbytet dom börjat med. Pricken över i:et var att de var upptaget ikväll, surt jag behöver verkligen tvätta mina kläder!

Vad gör man nu rå? vädret är ju kasst, vad har man kommit hem till? Något som är kul är att min familj kommer hem idag, Donna kommer kissa på sig av glädje när hon ser oss! min älskade lilla bebis.




Hur som helst fick jag en glassmaskin när jag fyllde år av Jimmy, kanske ska ställa mig och göra glass? aldrig gjort det förut.


Hörs!


Saknar



Här på Ios....



Passade på att

gifta oss påvägen i en kyrka på Ios ;) haha närå, såklart var det min idé. Vi åkte moppe när jag fick syn på en liten kyrka och att det fanns typ en trappmur som man kunde ställa kameran på. Så jag brast ut "här Jimmy! nu ska vi skojjgifta oss och föreviga de på bild! Tyvärr kom inte mer med av kyrkan men har andra bilder på den. Ni kan ju tänka er Jimmys entusiasm, han som verkligen ääääälskar romantik, hahah när jag först ber han stanna för en sån sak när vi åker moppe som han tycker är askul blir han less påengång. Jag går in vid kyrkan och börjar ställa in kameran och hitta en lämplig plats medan Jimmy står och suckar, ställer in den på 10 sek och springer fram till dörren, tar tag i armkrok med jimmy och härmar bröllopsklockorna och Jimmy ba "vad fan är det här för larv??"

Hahahha jag dör.


Vaknat upp



Efter typ 2 dar softande i soffan framför datorn har jag nu vaknat till med ett ordentligt jävla städryck haha, jag vet inte men jag blev helt förlamad när jag kom hem från Grekland. Säkert en blandning av depp och trötthet. Ja och eftersom jag och Jimmy inte hann finstäda innan vi åkte iväg så var det ju såklart inte fint när vi kom hem. Det var så stressigt innan vi åkte, jag fyllde år och hade bjudning, jobbade dagen innan vi åkte, tvättade aöla kläder jag skulle ha med mig på kvällen efter jobbet och var tvungen att typ panikpacka samma dag vi åkte. Jag och Jimmy är kaos när det gäller planering och ordning och reda.

Jag har satt på musik och städar runt här medan Jimmy har åkt hem till sina föräldrar och bygger ihop den nya badrumsmöbeln.

Just de, min mobil strejkar idag så de går inte att komma fram eller ringa, bra jävligt bra! står bara "begränsad tjänst, endast nödsamtal" Hur länge kommer det vara så då? vad fan hur kan de bara bli så? va va va?!?!

Nu ska jag städa vidare, älskar att städa! verkligen sådan rolig sysselsättning. Någon som känner en billig städare? dags att hyra in en polack. Om jag skulle sluta småshoppa på Hm typ varje dag efter jobbet så skulle jag nog kunna lägga de pengarna på en sådan istället.....


Jag på Amorgos, där uppe är de gamla klostret som vi gick upp till.


Santorini


Här kommer en del bilder från första ön Santorini!


 


Kalimari beach med sin svarta sand                                      


En söt liten kyrka





































Iväntan på båten, glad och förväntansfull.

Nästa bildinlägg blir Ios

puss


Hemma



Hej på er!


Vi kom hem från Grekland inatt, har varit helt fantastiskt. Det känns som man varit borta hur länge som helst eftersom vi åkt runt var tredje dag och sett hur många fina stränder/platser som helst. Idag har jag varit seg och trött, vi har inte softat så mycket och legat och solat hela dagarna utan det har varit håll i gång i två veckor så nu har man väl landat. Planet lyfte kl 21 igår och man fick aftonbladet att läsa, helt otroligt hemskt det här med Norge, vi såg på nyheterna dagen innan på hotellet att något hänt i Norge men fattade ju inte så mycket av språket. Efter samtal och sms från Ludde och våra föräldrar fick vi veta att det var väldigt illa. Så äntligen när vi steg på planet fick vi läsa om allt som hände, det är bara för otroligt hemskt.


Åter igen till vår Öluff, vi landade alltså i Santorini där vi befann oss 3 nätter (det hade jag bokat iförväg) så det var bara att ta en taxi till hotellet. Vi hamnade lite uppe i bergen med jättefin utsikt över allt, vi hyrde fyrhjuling och åkte runt till olika stränder, åkte upp högt i bergen b l a och kollade ut över hela Santorini som var en väldigt mysig ö med massa bra restauranger och hade svart sand på sina sandstränder.

I Santorini bokade vi båtbiljetter till Naxos, kvinnan där sade att de skulle ta 2 och en halv timme att komma dit. Vi tog den lokala bussen till bussterminalen där vi var tvungna att byta buss för att komma till hamnen men fram kom vi. Klev på den stora båten och efter ca 2 timmar och lite mer tutar båten till och ska lägga till, då var vi framme tänkte vi och klev av och där möttes vi av en bunt gamar som ägde rum/hotell som viftade med sina skyltar. Jimmy såg att de va folk kvar på båten så han gick fram och frågade någon där som jobbade på båten där de la till. Is this "Naxos?" yeh yeh svarar mannen. Vi går fram till gamarna och en kvinna nappar oss, när hon ska gå iväg för att hämta sin bil står vi vid en rätt stor karta, jag ser att det står "Ios" på den och frågar tvekande Jimmy "Är det här Naxos?" och tittar på kartan.

Jimmy tittar också på kartan, "eh ehm ne det är Ios tydligen" Jimmy tittar mot båten som har åkt iväg, jaha. Ilskan kommer inom mig, vad fan är Ios för en ö? inte läst ett dugg om den. Kvinnan kör oss till hotellet, fint rum iaf. Vi hyrde moppe denna gång och åkte runt hela ön och det visade sig att Ios hade de finaste stränderna av alla. Tyvärr var det rätt blåsigt så vi åkte vidare efter 2 nätter där, det sved lite eftersom det fanns så fina ställen men tänk om de skulle fortsätta blåsa. Nu åkte vi till Naxos och stannade 3 nätter, största ön i kaklyderna. Hyrde moppe och åkte runt jättemycket. På Naxos var det mycket folk och livligt, mkt affärer, en gammal marknad. Väldigt turistbetonat, fanns t e x sådana där pannkaksstånd och de fanns inte på de andra öarna direkt.

Orkar ni läsa? gör ni? bra, Efter Naxos åkte vi vidare till ön Amorgos. Där hamnade vi på ett helt underbart litet hotell, fasiken vad jag gillade det! Det låg helt för sig själv lite grann på höjden och hade en fin pool framför och så havet precis på andra sidan gatan. Vi var typ helt ensamma där så poolen hade vi hela tiden för oss själva. Amorgos hade mysiga gränder och väldigt fina badplatser, de renaste och blåaste vattnet fanns här. Vi snorklade t e x på Agia Anna där de har spelat in en film (Le gran blue) de valde den platsen eftersom vattnet var så blått där. På Amorgos vandrade vi även upp till ett urgammalt kloster som satt i berget, väl uppe var man tvungen att skyla sig för att få gå in (axlar och ben) så det var bara att ta på sig lånekläder som hängde utanför. Jag fick ta på mig en långkjol och ta en sjal och Jimmy satte på sig ett par jeans! haha. I den värmen också efter man vandrat upp i bergen. Där inne bjöds det på honungslikör och någon sockrad honungsgodis. I vissa rum fick man ta bilder men i andra inte. Vi åkte runt på den här ön väääldigt mkt också med moppe

Efter 3 nätter där så ville vi åka tillbaka till Ios, de hade nog slutat blåsa nu så vi gick in och skulle boka båtbiljetter, fick reda på att man måste först åka tillbaka till Naxos och sen ta båten därifrån, jaha jaja var vi beredda att åka båt i totalt 9 timmar (12 totalt för att komma dit) för att hinna med Ios igen? Joo efter diskuterande så bokade vi båt till Naxos som gick kl 07.00 dagen efter. Upp kl 06 (inte sådär jätteskönt men de va ju öluff?) Den här båten hade rätt många stop innan Naxos så de tog 5 timmar att komma fram och då va kl 12 och båten till Ios skulle gå kl 15 därifrån så vi traskade bort med väskorna till restaurangerna i hamnen och satte oss för lunch. Efter de fick vi ha våra väskor kvar där så vi kunde gå runt i affärer, köpte glass och gick runt på den gamla marknaden som hade en heeeeelt underbar liten butik med inredning. Jag ville köpa allt där, du skulle sett de mamma! så fina grejer men de var tyvärr rätt dyrt. Inget vi hade råd med då iaf :P.

kl 15 gick båten till Ios och vi var framme kl 19, 2 nätter stannade vi där och vi hyrde moppe som vanligt och åkte till guldplatserna vi hittat förra gången och denna gång utan blåst. Den här gången hittade vi även en liten strand som låg i en liten vik som vi vandrade ned till och där var det lite stenbottnen så då passade vi på att snorkla, helt ensamma var vi.

Vi kunde stannat en natt till men kom fram till att vi kunde ta en natt till i Santorini så vi åkte dit dagen innan planet gick. Denna gång hamnade vi i Perissa istället för Kamari som vi bodde i förut och ja varför inte? ännu ett nytt ställe att se haha. Sista dagen hängde vi ett tag på den svarta sandstranden och sen vid poolen, åt vid havet som vanligt. Hotellgubben körde oss till flygplatsen på kvällen.

Lite svårt att skriva ner allt, jag har försökt förkorta. Jag är trött efter allt detta haha men det har varit så kul, sånt äventyr att inte veta vart man ska åka eller hur man ska bo eller veta vart man hamnar. Vi har varit på hur jäkla många stränder/badplatser som helst så de är sjukt och hur mkt moppe har vi inte åkt. På den här resan upplevde jag inte den här typiska turistgrejen, på de här små öarna kunde man hitta hur många stränder som helst som de knappt var en kotte på. Men de fanns ändå restaurang vid vissa så man undrade lite hur dom får ihop de.

Men som sagt det har varit en grymm resa!


Amorgos på de finaste lilla hotellet


I found it!




Har nu hittat sminkbordet jag vill ha, detta under finns på Ellos och finns i vitt också och de är nog vitt jag vill ha (gick inte att kopiera de vita, fråga mig inte varför) nu är det bara att hitta en pall också? hmmmm. :D
Skänk

RSS 2.0