Panik över håret



Ikväll är det minsann bloggkväll!

Jag har panik över mitt hår, det är ju tonat och det blir bara mer och mer dassigt, färgen är konstig i vissa ljus, ibland grå/grönt och ibland lite orange. Helst vill man ju bara slänga i en toning igen men då blir det ju sådär mörkt igen och det vill jag inte. Senaste veckorna har jag bara väntat på att det ska sköljas ur mer och mer och ja det gör det ju men det måste ur mer innan jag skulle våga färga om det. Därimot finns det färginpackningar, beställde en sådan förut när jag var blond som bara ger lite glans och lite färg, tror jag dämpade ner det lite då. Funtar på att beställa en ny sådan fast åt de brunare hållet då såklart. Man har i det som vanlig hårinpackning i 3min. Skitbra helt enkelt när man bara vill liva upp hårfärgen lite grann utan att behöva lägga i en hel toning/färgning.

Finns i massa nyanser! Här under är den jag ska beställa tror jag, hemma har jag nyansen "light beige" blir jättefin på blont hår. Skulle vilja testa den på mamma faktiskt :) om hon vågar.







Vaniljpulver


Såhär ser den ut, finns på vissa mataffärer för ca 35 kr. Den ska jag använda till b l a pannacotta, cocosbollar och chokladbiskvier. LCHF såklart.


Tassalva



Nämen gokväll!


Idag har det varit jobb 11-19 och efter jobbet har jag bara tittat på tv program, Sveriges mästerkock är ju ett måste och efter det var det Livet blir bättre och sen Kniven mot strupen som jag gillar skarpt! Tycker han Alexander Nilsson i Kniven mot strupen är störtskön, han är så intensiv, tydlig och så brutalt ärlig lite som Ramsey men mkt roligare och skönare.

Annars så var det väldigt segt på jobbet idag, på lunchen skulle jag gå och handla LCHF bröd, sköljmedel och vaniljpulver som jag äntligen hittade! vaniljpulvret alltså, det är en liten burk med äkta vanilj från äkta vaniljstänger samlat i en burk, skitbra. Sen gick jag till apoteket och skulle köpa försvarets hudsalva men de hade dom då inte men dom hade visst någonting som hette tassalva som skulle vara precis likdan som försvarets, exakt samma innehåll. Tassalva? sa jag lite undrande, ska jag smörja mina läppar med tassalva tänkte jag? okej. Så nu har jag ett läppcerat som det står TASSALVA på, under står det "salva som vårdar och mjukar upp tassar" perfekt, den kan Donna och jag dela på hahah.


29 kr på apoteket


Camilla Läckberg


Hej igen!

Nyss ätit middag, det vart jättegott! Men jag ska skriva om något helt annat än vår middag hehe. Jag fick Camilla Läckbergs senaste bok Änglamakerskan i julklapp och det tog mig ca 2-2,5 dag att läsa ut den, haha jag är värdelös på att läsa en bok under längre tid. Camilla gjorde mig inte besviken denna gång heller, jag har ju läst de andra också. Änglamakerskan var riktigt bra och väldigt spännande och som vanligt älskar jag när Camilla skriver från det mesta i nuet men alltid har kapitel om vad som hände förr i tiden också som hör ihop med det som händer i nutid. Sjukt bra är hon, den där Camilla. Jag kommer så väl ihåg innan jag började läsa böcker, eller jag läste väl kanske någon sådär ibland. Men iaf det var i gymnasiet i ettan eller tvåan så skulle vi läsa en valfri roman i svenskan och jag tänkte bara fy fan vad booring det här måste man ju nästan fuska sig igenom, haha.

Jag gick till biblioteket i skolan och fann då en kriminalroman av Läckberg, det var hennes tredje "Stenhuggaren" började läsa den hemma och sen var jag fast. Streckläste den och sedan läste jag dom andra två som hade kommit ut innan, sen dess har jag väntat på bok efter bok :) Kan verkligen rekomendera dom!




Handling:

Påsken 1974 får polisen ett samtal från en internatskola för pojkar på Valö utanför Fjällbacka. Den som ringer uppmanar polisen att dom omedelbart bör bege sig ut till internatskolan. När polisen anländer är ön helt tom förutom en ensam ettårig Ebba som tultar runt i huset och gråter. Bordet i matsalen står dukat för påsklunch och tycks ha lämnats i all hast. De flesta eleverna är hemma över påsklovet och de fåtal elever som är kvar syns inte till. Det visar sig senare att de har varit ute och fiskat. Men det mest underliga är att hela Ebbas familj är försvunnen, mamma, pappa, storasyster och storebror. Familjen återfinns aldrig och ingen vet var de tagit vägen. Ebba adopteras till en ny familj och får en bra uppväxt hos en ny familj.

30 år senare återvänder Ebba till Valö och huset där hennes familj tidigare drivit internatskola. Ebba och hennes man, Mårten, har bestämt sig för att renovera huset och tanken är att de, när renoveringen är klar, ska driva ett pensionat i huset. Fast pensionatet tyckts inte vara det viktiga i renoveringen utan det är framför allt ett sätt för Ebba och Mårten att bearbeta, och fly, från sin sorg över sin bortgångne son.

Ebba och Mårten har knappt hunnit påbörja renoveringsarbetet så utsätts dom för mordbrand.


Beställning



Jag beställde nyss detta :) har man detta hemma kan man ju absolut göra vilken rätt man vill, inga hinder!


Shirataki Nudlar 200gAngel Hair 375g
Shirataki nudlar, innehåller ca 0,4 gr kolhydrater per 100 gr alltså vääldigt lite. Kan vara bra att ha om vi ska göra thaimat osv. Low carb spagetti till höger.


SÖTIN Stevia Socker 500g
Naturligt sött utan socker. "Vi introducerar i Sverige SÖTIN STEVIA som är ett helt naturligt sötningsmedel tillverkat av erythritol som utfinns ur fermenterad frukt. Man har även tillsatt S. rebaudiana Leaf Stevia Extract - naturliga botaniska örter" kan ju liksom vara kul att baka tänkte jag ;)


Mjölkchoklad 100g     Mörkchoklad 100g
sockerfri mjölkchoklad och mörk choklad. Perfekt till bakning eller fredagsmyset


Fläder 30 ml
Arom fläder till dricksvatten

Beställde allt från http://www.lowcarb.rawfoodshop.se

Nu ska jag dammsuga, bädda sängen och förbreda middagen lite. Tog fram torsken imorse så ikväll blir det dilltorsk med skirat smör och rivna morötter som serveras med blomkålspotatis! Idag är jag ledig som ni förstår, jobbade ju helg. Idag hade jag egentligen tänkt börja måla på en tavla 80x80 cm, köpte en duk och lite färger senast vi var på Hornbach men jag vet inte riktigt vart jag ska stå. Jag tror jag får gå ner till "snickeriboden" som den kallas här nere i huset och börja med mitt verk där.

babbel babbel hehe men ha det fint alla ni som läser, ni är några trogna som går in här varje dag haha och ledsen om uppdateringen inte är sådär jättetillfredställande. Ni blir fler och sidvisningarna blir framförallt fler när jag börjar skriva mer.

Ta hand om er!





LCHF och det här med socker....



Hej :)

Jag och Jimmy har ju ätit LCHF ett tag nu och det är verkligen god mat måste jag säga, kan man ju kanske inte tro när man inte får äta potatis, ris, pasta eller bröd och frukt får man väl egentligen inte heller äta men det har jag gjort lite grann iaf hehe. Jimmy fick en LCHF husmanskostbok av mig i julklapp så vi håller på att beta av recepten i den. Varje dag tar vi ett nytt recept från boken så det har hunnit bli en del rätter. Här är en del av maträtterna vi ätit senaste tiden


- Krämig kyckling och krispig bacon i ugn med rostade grönsaker

- Helstekt fläskfilé med gräddsås och blomkålsris

- Kålpudding

- Omelett toppad med fetaost och soltorkade tomater

- LCHF pannkakor

- Lasagne med auberginebotten och sallad

- Laxburgare med räkröra och sallad

- Tomatsoppa med stora egengjorda köttbullar och en klick creme fraiche

- Köttfärs och bacongrattäng

- Plankstek, precis som en vanlig men istället har man blomkålsduchesse istället för potatisduchesse. så gott!!

- Yoghurtpannacotta med hallon och blåbär, som en vanlig pannacotta men i denna hade man grekisk yoghurt också och inget socker!


Så underbart kul och intressant med en annan sorts mat :D Jag skulle verkligen rekomendera den här livsstilen till personer som behöver/vill gå ner i vikt för det är väldigt god mat och man blir riktigt mätt! Det här är liksom ingen plåga, visst mkt är ju förbjudet men man äter ändå så gott och blir riktigt mätt så det lär ju vara lite lättare än typ dietsoppor eller bara äta sallad liksom. Visst har jag och Jimmy småfuskat ibland när man varit bortbjuden eller ätit på jobbet då de varit lite svårare men jag hade nog lätt kunnat hålla mig till det här 100 procent om jag var överviktig och skulle gå ner i vikt. Vi har mest provat detta för man varit så nyfiken. Det här med socker är riktigt sjukt, det är socker i nästan ALLT man handlar! jag kollar nästan på varenda vara jag handlar vad de egentligen innehåller.

Igår var vi ute och handlade, försökte hitta bacon utan socker och ja det fanns ett märke, ett av typ 5. Det är socker i ketschup, skinka, kaviar, räkor som ligger i lag, bacon, tacosalsa, leverpastej t e x haha det är ju sjukt! ja det kanske blir lite godare men jag skulle då hellre köpa en ketchup utan socker även om den inte smakade lika sött och gott, folket vänjer väl sig? Hade inte de här idioterna börjat spetsa sina produkter med socker hade säkert allt smakat lite annorlunda men då hade ju vårt folk varit vana och gillat det ändå säkert.

Förbannad, jag vill inte att allt ska innehålla socker. Okej godis, tårta glass är väl självklart men fan inte i min mat! Alla vet att godis, glass och läsk är onyttigt och det är man ju så medveten om när man äter/dricker det så där har man ju koll och man väljer det själv (jag gör det ibland ja haha) men många har inte koll på maten, folk är minst sagt lurade.

Mer fett och mindre kolhydrater och socker åt folket!

PUSS


Can´t live without it!



Här är saker jag inte kan leva utan, innebörden av "leva utan" får man uppfatta hur man vill ;D Rättare sagt här är saker som aldrig får utgå! och det här är bara materiella ytliga ting.


- Torr deoderant (Låter som jag skulle vara en riktig svettgris nu men det måste lukta gott under armarna! annars känner jag mig inte på topp! dagen kan inte börja sämre om jag glömmer deo. Jag och Karro har t o m en deo i badrummet på jobbet som en säkerhet haha!


- Hudfärgad kajal, (piggar upp ögonen på ett kick)


- Balsam/inpackning (mitt hår fungerar inte utan balsam eller inpackning, det blir ett stort trasselhår annars)


- concealer


- Lätt brun utan sol (När man är spökblek)





På stranden känner man frihet och harmoni


Iaf på en ensam strand som här under ;)

När vi besökte alla dessa tomma fina stränder i Grekland kände iaf jag en harmoni jag aldrig tidigare känt. När jag sprang där med tunga steg i sanden och bara kände den varma luften omsvepa mig. Jag kände mig så fri! vågorna slog till lite för kraftigt för att kunna bada där men det gjorde ingenting för just här var det spring och lek på den stora sandytan som gällde. Vi hade en liten gymnastikstund, att bara få tillbringa tid med sin kärlek och inte 1869000 andra på en tom stor strand och bara känna livet. haha jag känner liiiiiivet i mig! känner ni igen det? det är från Madicken :p

Harmoni har fått en ny innebörd efter öluffen är väl en mer kortfattat :)


Vill önska alla en trevlig helg och ett gott mående ♥! puss o kram


Vill resa!



Åhh vad jag vill resa nu, det riktigt suger i kroppen! Jag och Jimmy pratar om Kenya eller Malaysia :) Jimmy är helt insnöad på Kenya medan jag är mer inne på Malaysia men jag skulle kunna tänka mig Kenya, gud så ballt!
Vi tänkte vara borta 2-3 veckor eller okej Jimmy vill 2 veckor och jag vill 3 haha. Jimmy alltså den lilla hemmagrisen ;)
Nämen vi får väl se hur vi gör men det vore förbannat härligt!



Kenya






Kenya


Malaysia


Malaysia



Jimmy hoppade i oktober

Såhär såg det ut när Jimmy hoppade fallskärm i oktober :D







Genomgång och säkerhet


Spänd väntan


Planet lyfter


Där är han!

En riktigt trevlig dag med ett helt underbart väder!


Brunett

haha ok ursäkta första bilden, ser lite töntig ut som inte tittar i kameran men tyckte färgen på håret syntes bra. Passar detta mig? känns helt ok dock måste jag snart till frisören och tona de mer jämt och inte så mörkt. Tycker alltid det blir för mörkt när man gör själv, inge kul när man är blek och osminkad också! då blir det lite spökvarning ;)











Nyår på båten! sååååååå kul :D kan säga att jag hade lockat håret i typ 1 timme minst med ca 3 liter hårspray så de skulle hålla, direkt när jag hade lockat en slinga sprayade jag den. När jag var klar var jag skitnöjd men vet ni hur länge de höll? haha typ 25 min heeelt sjukt! sen såg de ut såhär som på bilden, vissa slingor är ju helt raka. Skithår!




Årets bild (2011)

Det här är lätt förra årets bild i mina album här på datorn! Fniss.. :D nananaanananaaaaaaaaa

Årets bild 2011


RSS 2.0